Katedra Klub

Az országszerte működő, pedagógiával és neveléssel foglalkozó Katedra Klubok dunaszerdahelyi klubüléseinek is a Vámbéry Irodalmi Kávéház ad helyet. A főleg pedagógusokat és szülőket tömörítő klubhálózat célja, hogy a magyar iskolák pedagógusai és a szülők neves szakemberek, közéleti személyiségek segítségével megvitassák az aktuális oktatáspolitikai helyzetet, a magyar iskolák mindennapi gondjait, s tapasztalatot cserélve segítségére legyenek egymásnak. Emellett a Katedra folyóiratban a klubtagok közzétehetik nézeteiket, javaslataikat, eredményeiket, valamint rendezvényeikről tájékoztathatják a közvéleményt.
A kötetlen, havonta megrendezésre kerülő klubestek várják hát mindazokat, akik szeretnék meghallgatni a szakemberek tanácsait, akik magyar iskoláink megtartásáért így vagy úgy, de tenni akarnak, bele kívánnak szólni az oktatásügy ilyetén alakításába.

A feltaláló-pedagógus Lénárt István professzor a geometriatanítást is megkönnyítő „bűvös” rajzgömbjeivel nagy sikert aratott. A professzorral Horváth Géza beszélgetett
Zavodszky Géza történész a Kovács-Simon szerzőpáros történelemkönyvét mutatja be